Groeten uit Utrecht
0
Winkelwagen
€ 0,00
Utrecht / boeken / Boek Sint-Maarten in Utrecht
Boek Sint-Maarten in Utrecht
Boek Sint-Maarten in Utrecht
0 Review | Review toevoegen
Aan het begin van de achtste eeuw wijdde de toenmalige zendeling Willibrord een kerkje op het huidige Domplein aan Sint-Maarten. Vanaf dat moment zou deze heilige uit Tours, die ooit voor de poort...
€ 12,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Aan het begin van de achtste eeuw wijdde de toenmalige zendeling Willibrord een kerkje op het huidige Domplein aan Sint-Maarten. Vanaf dat moment zou deze heilige uit Tours, die ooit voor de poort van Amiens zijn mantel doormidden had gesneden om de helft daarvan aan een bedelaar te kunnen geven, voor altijd met Utrecht verbonden blijven. Zo waren zowel de romaanse als de gotische Domkerk gewijd aan Sint-Maarten. Ook na de Reformatie bleef Sint-Maarten een rol spelen. Het rood-witte stadswapen verwijst bijvoorbeeld naar de mantel die Sint-Maarten ooit deelde. 
Sint-Maarten op veel plaatsen in Utrecht
Op veel plaatsen in Utrecht is de lange geschiedenis die Sint-Maarten en de stad hebben nog terug te zien, zoals in de pandhof van de Dom, waar reliëfs van gebeurtenissen uit het leven van Sint-Maarten zijn terug te vinden, of in een groot standbeeld bij de Martinuskerk aan de Oudegracht. De grotendeels nog middeleeuwse binnenstad is rijk aan sporen van Sint- Maarten. 
Sint-Maarten beschermheilige van Utrecht
Sint-Maarten in Utrecht. Sporen van een beschermheilige biedt een helder overzicht van de verbintenis tussen de schutspatroon en de stad. Het vertelt over de bruggen, pleinen, kerken, huizen en musea waar afbeeldingen of verhalen nog herinneren aan de man die zijn mantel deelde. Hierdoor vormt het boek ook een ideaal startpunt voor een eigen verkenning van Sint-Maartens sporen in de Domstad.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Over ons

Groeten uit Utrecht is een winkel in het hartje van Utrecht, waar al het moois uit Utrecht te vinden is. Opzoek naar Utrechtse kunst, nijntje of FC Utrecht? Dan is Groeten uit Utrecht de perfecte winkel voor jou! 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.