Groeten uit Utrecht
0
Winkelwagen
€ 0,00
Utrecht / boeken / Boek Post uit Utrecht
Boek Post uit Utrecht
Boek Post uit Utrecht
0 Review | Review toevoegen
Op vrijdag 17 maart wordt in het Stadhuis van 16.30-18.00 uur het eerste exemplaar uitgereikt van  Post uit Utrecht. Prentbriefkaarten van de stad Utrecht uit de collectie Lisman, 1900-1925...
€ 29,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Op vrijdag 17 maart wordt in het Stadhuis van 16.30-18.00 uur het eerste exemplaar uitgereikt van Post uit Utrecht. Prentbriefkaarten van de stad Utrecht uit de collectie Lisman, 1900-1925. Schrijvers Bettina van Santen en Fred Vogelzang geven daarbij een korte introductie.

Hoewel prentbriefkaarten een ander doel hebben dan de geschiedenis vastleggen, kunnen ze een boeiend beeld geven van een stad als Utrecht zo’n honderd jaar geleden. De rijke collectie van Anthony Lisman biedt daartoe dan ook volop gelegenheid. Gepassioneerd verzamelde hij duizenden prentbriefkaarten uit de eerste decennia van de twintigste eeuw. Uit die collectie is in 2021 een boek samengesteld over de Vechtstreek en ligt er nu een boek over de stad Utrecht. Utrecht stond begin vorige eeuw voor een aantal grote veranderingen. De in sommige ogen wat ingeslapen stad van notabelen veranderde langzaam maar zeker in een centrum van handel en industrie. Die overgang voltrok zich in een samenleving waar standsverschillen nog een grote rol speelden en de meeste mensen zich vooral te voet door de stad begaven. Aan de hand van thema’s als werk, transport, winkels en onderwijs wordt het verhaal van Utrecht tussen 1900 en 1925 verteld, vooral dankzij de ruim 400 zorgvuldig geselecteerde prentbriefkaarten. Ook dwalen we langs de Dom, de grachten en de singels en door buitenwijken als het Wilhelminapark, de Vogelenbuurt en de Rivierenwijk. Bekende en minder bekende beelden en bijzondere exemplaren uit de collectie wisselen elkaar af en brengen het Utrecht van ruim honderd jaar geleden tot leven. De auteurs Fred Vogelzang en Bettina van Santen zijn verbonden aan de Vereniging Oud-Utrecht, die in 2023 haar 100-jarig bestaan viert.


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Over ons

Groeten uit Utrecht is een winkel in het hartje van Utrecht, waar al het moois uit Utrecht te vinden is. Opzoek naar Utrechtse kunst, nijntje of FC Utrecht? Dan is Groeten uit Utrecht de perfecte winkel voor jou! 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies